Dankzij ons duurzame inkoopmodel kunnen we onze cacaobonen traceren tot aan hun oorsprong. Hierdoor kunnen we de boeren en hun gemeenschappen ter plekke ondersteunen op basis van hun specifieke behoeften. Nadat we ons doel hadden bereikt om 100% van onze cacaobonen in te kopen via het landbouwprogramma in 2020, hebben we het programma uitgebreid met duurzame inkoop van cacaoboter in 2021 en cacaopoeder in 2022.
Hoogwaardige cacaobonen vormen het hart van onze chocolade
Bij Lindt & Sprüngli houden we toezicht op elke fase van het chocoladeproductieproces: van de selectie van de cacaobonen tot de productie van de afgewerkte chocoladeproducten. Dit betekent dat onze chocolade van 'boon tot reep' wordt geproduceerd. We begrijpen dat we alleen een betekenisvolle impact op de lokale omstandigheden kunnen hebben als we weten waar onze cacaobonen vandaan komen, wie ze verbouwd heeft en hoe ze geproduceerd worden. Daarom hebben we in 2008 ons eigen duurzaamheidsprogramma voor cacao ontwikkeld - het Lindt & Sprüngli Farming Program.
We zijn er trots op dat we cacaobonen uit ons Farming Program in onze chocolades gebruiken. Nadat we ons doel hadden bereikt om in 2020 100% van onze cacaobonen via het Farming Program in te kopen, hebben we het Farming Program in 2021 uitgebreid met cacaoboter. In 2022 konden we voor het eerst ook een kleine hoeveelheid cacaopoeder via het Farming Program inkopen. Dit zijn belangrijke stappen op weg naar ons doel om in 2025 al onze cacaoproducten (bonen, boter, poeder en chocolademassa) via duurzaamheidsprogramma's in te kopen.
Wij Zijn Toegewijd
Sinds 2020 is 100% van onze cacaobonen afkomstig van traceerbare en extern gecontroleerde cacaobonen van een onafhankelijke derde partij. Tegen 2025 moeten alle cacaoproducten (bonen, boter, poeder en chocolademassa) afkomstig zijn van duurzaamheidsprogramma's.
Wij Zijn Verreikend
Meer dan 112.800 cacaoboeren in onze landen van herkomst maken deel uit van ons landbouwprogramma.
We Gaan Ervoor
In 2022 investeerden we in totaal CHF 27,5 miljoen in de duurzaamheid van cacao, waarvan CHF 26,5 miljoen werd betaald aan cacaoleveranciers voor het uitvoeren van duurzaamheidsprogramma's voor cacao, voornamelijk ons Farming Program.
Ons Farming Program in detail
Het Lindt & Sprüngli landbouwprogramma bestaat uit vier pijlers: Pijler 1 - Het traceren van onze bonen Pijler 2 - Het opleiden van de boeren Pijler 3 - Investeringen voor boeren en gemeenschappen Pijler 4 - Onafhankelijke verificatie van ons programma Bezoek onze Farming Program website voor meer informatie over de stappen die we nemen om cacaoboeren, hun families en gemeenschappen te ondersteunen.
Sinds 2008 heeft Lindt & Sprüngli in totaal 43 scholen gebouwd of opgeknapt, waar ongeveer 6.700 kinderen profijt van hebben gehad.
Toegang tot Schoon en Veilig Water
Ongeveer 175.000 gemeenschapsleden profiteren van 321 drinkwatersystemen en boorgaten die sinds 2008 zijn gebouwd en in werking zijn.
Steun aan Landbouwers en hun Gezinnen
1.017 gepassioneerde veldmedewerkers werken met cacaoboeren in het Lindt & Sprüngli landbouwprogramma.
Clean and safe water access
Empowerment through education
Support for farmers and their families
Protecting the planet
Onze Beloften voor een Betere Toekomst
Duurzaam Inkopen
Tegen 2025 willen we 100% van onze cacao (bonen, boter, poeder en chocolademassa) betrekken uit duurzaamheidsprogramma's.
Vrij van Ontbossing
Ons doel is dat 100% van de cacao die we inkopen vrij is van ontbossing en valt onder ons Cocoa No-Deforestation & Agroforestry Action Plan in 2025.
Duurzaam Inkopen
Tegen 2025 zal 80% van onze inkoopuitgaven voor grondstoffen en verpakkingsmaterialen met een aanzienlijk duurzaamheidsrisico gedekt zijn door een duurzaam inkoopprogramma.
Vermindering van Chocolade-afval
Ons doel is om tegen 2025 ons chocoladeafval in het productieproces per geproduceerde ton te halveren.
Vrouwen en Leiderschap
Ons doel is om in 2025 40% vrouwen in senior management te hebben.
CO2 en Klimaat
We hebben ons gecommitteerd aan het definiëren van op wetenschap gebaseerde doelen (SBT) inclusief Scope 1, 2 en 3, met als doel het bereiken van netto nul emissies op de lange termijn, aan te kondigen in de tweede helft van 2023.
Voedselveiligheidsnormen
Wij voldoen voortdurend aan de kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen van Lindt & Sprüngli.
Transparante en verantwoorde communicatie
Onze producten worden op de markt gebracht en geadverteerd in overeenstemming met de nationale en internationale wetgeving. Wij vermijden het benaderen van kinderen in reclame, moedigen verantwoorde consumptie aan en geven transparante voedingsinformatie.
Zakelijke integriteit
We nemen niet deel aan corrupt of concurrentievervalsend gedrag.
Veilige Werkomgeving
We streven naar een voortdurende vermindering van onze veiligheidsrisico's om onze langetermijnvisie van nul ongevallen met werkverlet te bereiken.
Mensenrechten respecteren
Onze acties om de mensenrechten te respecteren en onze meest in het oog springende kwesties aan te pakken, zijn voortdurend geïntegreerd in onze activiteiten.
Duurzaam verkregen hazelnoten
Hele onbewerkte hazelnoten zijn een belangrijk ingrediënt in veel van onze chocoladeproducten. Lees hoe wij ervoor zorgen dat al onze hazelnoten afkomstig zijn van ons duurzaamheidsprogramma.
RSPO-Gecertificeerde Palmolie
Wij begrijpen de impact die de ongecontroleerde teelt van palmolie kan hebben op de regenwouden en de biodiversiteit. Daarom houden wij voortdurend toezicht op het gebruik ervan in onze producten en kopen wij alleen duurzame RSPO gecertificeerde palmolie.
Herbruikbare Verpakkingen
We proberen een balans te vinden tussen voor het oog aantrekkelijke verpakkingenen en kwaliteitsaspecten gerelateerd aan productbescherming. Ook verkleinen we de verpakkingsgrootte en gebruiken herbruikbare materialen waar mogelijk.
CO2 Vermindering
Er wordt energie gebruikt bij verschillende stappen binnen het productieproces, zoals bij het verwarmen, koelen en transporteren van de chocolade. Broeikasgassen kunnen onstaan als gevolg van deze productieprocessen. Om dit tegen te gaan, focussen we ons op de energieefficientie en het verlagen van onze ecologische voetafdruk van onze chocolade.