Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Ons Farming Program

Cacao van hoge kwaliteit is het hart van onze chocolade. Het is onze belangrijkste grondstof en we streven ernaar deze op verantwoorde wijze te sourcen. Daarom hebben we ons eigen duurzaamheidsprogramma voor cacao ontwikkeld: het Lindt & Sprüngli Farming Program. Met het Farming Program willen we bijdragen aan het creëren van fatsoenlijke en veerkrachtige inkomstenbronnen voor cacao-telers en hun gezinnen, en willen we duurzamere landbouwpraktijken stimuleren.

 

 

 

Hoogwaardige cacao is het hart van onze chocolade

 

Wij, bij Lindt & Sprüngli, produceren onze eigen cacaomassa, een hoofdingrediënt voor chocoladeproductie. Dit stelt ons in staat om het hele productieproces te overzien: van de selectie en inkoop van cacaobonen tot de cacaomassa (ook wel cacaoliqueur genoemd) en het eindproduct. Dit betekent dat onze chocolade van 'boon tot reep' wordt geproduceerd.

Sinds 2020 sourcen we 100% van onze cacaobonen via ons Farming Program (exclusief Russell Stover). We hebben het Farming Program in 2021 uitgebreid met cacaoboter en in 2022 met cacaopoeder. Ons doel is om tegen 2025 100% van de cacao-producten, waaronder bonen, boter, poeder en cacaomassa, te sourcen via het Lindt & Sprüngli Farming Program of andere duurzaamheidsprogramma's.

Ons Farming Program in detail

Het Lindt & Sprüngli landbouwprogramma bestaat uit vier pijlers:
Pijler 1 - Het traceren van onze bonen
Pijler 2 - Het opleiden van de boeren
Pijler 3 - Investeringen voor boeren en gemeenschappen
Pijler 4 - Onafhankelijke verificatie van ons programma
Bezoek de website van ons Farming Program om meer te leren over de stappen die we ondernemen om cacao-telers, hun families en gemeenschappen te ondersteunen

Leer meer
Children receiving an education.

Duurzaam verkregen hazelnoten

Hazelnoten zijn een belangrijk ingrediënt in sommige van onze chocoladeproducten. Ontdek hoe we ervoor zorgen dat onze hazelnoten worden ingekocht via duurzaamheidsprogramma's.

RSPO-Gecertificeerde Palmolie

We begrijpen de impact die de ongecontroleerde teelt van palmolie kan hebben op regenwouden en biodiversiteit. Daarom monitoren we het gebruik ervan in onze producten en kopen we alleen duurzame RSPO-gecertificeerde palmolie.

Herbruikbare Verpakkingen

We proberen een balans te vinden tussen visueel aantrekkelijke verpakkingen en kwaliteitsaspecten met betrekking tot productbescherming. We dagen proactief ons volledige verpakkingsportfolio uit en streven ernaar de hoeveelheid gebruikte verpakkingsmaterialen te verminderen, het gerecyclede en duurzaam gecertificeerde materiaal te verhogen en de recyclebaarheid te verbeteren. We proberen verpakkingsmateriaal te verminderen en het gebruik van recyclebare materialen te verhogen.

CO2 Vermindering

Met onze toewijding aan wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen brengen we onze ambities in lijn met de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs, dat streeft naar een beperking van de wereldwijde temperatuurstijging tot 1,5°C boven het pre-industriële niveau.