Lindt Farming Program

Ons eigen duurzaamheidsprogramma, het Lindt & Sprüngli Farming Program, maakt mogelijk dat wij onze cacaobonen tot aan de boeren kunnen traceren. Dit stelt ons in staat om boeren, hun gezinnen en gemeenschappen ter plaatse te ondersteunen op basis van hun specifieke lokale behoeften.

 

 

 

Hoogwaardige cacaobonen vormen het hart van onze chocolade

 

Wij, bij Lindt & Sprüngli, nemen de verantwoordelijkheid voor elke fase: van de selectie van de cacaobonen tot de productie van de afgewerkte chocoladeproducten. Dit betekent dat wij chocolade produceren van 'boon tot reep'. We begrijpen dat we alleen een echte, betekenisvolle impact op de lokale omstandigheden kunnen hebben als we precies weten waar onze cacaobonen vandaan komen, wie ze verbouwd heeft en hoe ze geproduceerd zijn. Daarom hebben we ons eigen duurzame inkoopmodel voor cacaobonen ontwikkeld - het Lindt & Sprüngli Farming Program.

 

We zijn er trots op dat we cacaobonen uit ons Farming Program gebruiken in onze chocolades. Sinds 2020 is 100% van onze cacaobonen traceerbaar en extern geverifieerd door een onafhankelijke derde partij. Dit is een belangrijke stap in de richting van ons doel om tegen 2025 alle cacaoproducten (bonen, boter, poeder) via duurzaamheidsprogramma's te betrekken.

Ons Farming Program in detail

Het Lindt & Sprüngli Farming Program bestaat uit vier pijlers

Pijler 1 - Traceeren van onze cacaoboonen
Pijler 2 - Training van onze cacaoboeren
Pijler 3 - Investeringen voor boeren en hun gemeenschap
Pijler 4 - Onafhangelijke verificatie van ons programma

Lees meer op onze Farming Program website over de stappen die we nemen om het leven van onze boeren, hun gezinnen en gemeenschappen te verbeteren.

Leer meer
Children receiving an education.

Ontwikkeling Door Onderwijs

Sinds 2008 heeft Lindt & Sprüngli in totaal 41 scholen gebouwd of opgeknapt waar ongeveer 5.500 kinderen van profiteren.

Toegang tot Schoon en Veilig Water

Sinds 2008 heeft het Lindt & Sprüngli Farming Program meer dan 210 boorgaten in Ghana gefinancierd.

Steun aan Landbouwers en hun Gezinnen

Bijna 600 gepassioneerde veldtrainers werken met de cacaoboeren in het Lindt & Sprüngli Farming Program.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Duurzaam verkregen hazelnoten

Hele onbewerkte hazelnoten zijn een belangrijk ingrediënt in veel van onze chocoladeproducten. Lees hoe wij ervoor zorgen dat al onze hazelnoten afkomstig zijn van ons duurzaamheidsprogramma.

RSPO-Gecertificeerde Palmolie

Wij begrijpen de impact die de ongecontroleerde teelt van palmolie kan hebben op de regenwouden en de biodiversiteit. Daarom houden wij voortdurend toezicht op het gebruik ervan in onze producten en kopen wij alleen duurzame RSPO gecertificeerde palmolie.

Herbruikbare Verpakkingen

We proberen een balans te vinden tussen voor het oog aantrekkelijke verpakkingenen en kwaliteitsaspecten gerelateerd aan productbescherming. Ook verkleinen we de verpakkingsgrootte en gebruiken herbruikbare materialen waar mogelijk.

CO2 Vermindering

Er wordt energie gebruikt bij verschillende stappen binnen het productieproces, zoals bij het verwarmen, koelen en transporteren van de chocolade. Broeikasgassen kunnen onstaan als gevolg van deze productieprocessen. Om dit tegen te gaan, focussen we ons op de energieefficientie en het verlagen van onze ecologische voetafdruk van onze chocolade.