Ons Farming Program

Dankzij ons duurzame inkoopmodel kunnen we onze cacaobonen traceren tot aan hun oorsprong. Hierdoor kunnen we de boeren en hun gemeenschappen ter plekke ondersteunen op basis van hun specifieke behoeften. Nadat we ons doel hadden bereikt om 100% van onze cacaobonen in te kopen via het landbouwprogramma in 2020, hebben we het programma uitgebreid met duurzame inkoop van cacaoboter in 2021 en cacaopoeder in 2022.

 

 

 

Hoogwaardige cacaobonen vormen het hart van onze chocolade

 

Bij Lindt & Sprüngli houden we toezicht op elke fase van het chocoladeproductieproces: van de selectie van de cacaobonen tot de productie van de afgewerkte chocoladeproducten. Dit betekent dat onze chocolade van 'boon tot reep' wordt geproduceerd. We begrijpen dat we alleen een betekenisvolle impact op de lokale omstandigheden kunnen hebben als we weten waar onze cacaobonen vandaan komen, wie ze verbouwd heeft en hoe ze geproduceerd worden. Daarom hebben we in 2008 ons eigen duurzaamheidsprogramma voor cacao ontwikkeld - het Lindt & Sprüngli Farming Program.

We zijn er trots op dat we cacaobonen uit ons Farming Program in onze chocolades gebruiken. Nadat we ons doel hadden bereikt om in 2020 100% van onze cacaobonen via het Farming Program in te kopen, hebben we het Farming Program in 2021 uitgebreid met cacaoboter. In 2022 konden we voor het eerst ook een kleine hoeveelheid cacaopoeder via het Farming Program inkopen. Dit zijn belangrijke stappen op weg naar ons doel om in 2025 al onze cacaoproducten (bonen, boter, poeder en chocolademassa) via duurzaamheidsprogramma's in te kopen.

Ons Farming Program in detail

Het Lindt & Sprüngli landbouwprogramma bestaat uit vier pijlers:
Pijler 1 - Het traceren van onze bonen
Pijler 2 - Het opleiden van de boeren
Pijler 3 - Investeringen voor boeren en gemeenschappen
Pijler 4 - Onafhankelijke verificatie van ons programma
Bezoek onze Farming Program website voor meer informatie over de stappen die we nemen om cacaoboeren, hun families en gemeenschappen te ondersteunen.

Leer meer
Children receiving an education.

Ontwikkeling Door Onderwijs

Sinds 2008 heeft Lindt & Sprüngli in totaal 43 scholen gebouwd of opgeknapt, waar ongeveer 6.700 kinderen profijt van hebben gehad.

Toegang tot Schoon en Veilig Water

Ongeveer 175.000 gemeenschapsleden profiteren van 321 drinkwatersystemen en boorgaten die sinds 2008 zijn gebouwd en in werking zijn.

Steun aan Landbouwers en hun Gezinnen

1.017 gepassioneerde veldmedewerkers werken met cacaoboeren in het Lindt & Sprüngli landbouwprogramma.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Duurzaam verkregen hazelnoten

Hele onbewerkte hazelnoten zijn een belangrijk ingrediënt in veel van onze chocoladeproducten. Lees hoe wij ervoor zorgen dat al onze hazelnoten afkomstig zijn van ons duurzaamheidsprogramma.

RSPO-Gecertificeerde Palmolie

Wij begrijpen de impact die de ongecontroleerde teelt van palmolie kan hebben op de regenwouden en de biodiversiteit. Daarom houden wij voortdurend toezicht op het gebruik ervan in onze producten en kopen wij alleen duurzame RSPO gecertificeerde palmolie.

Herbruikbare Verpakkingen

We proberen een balans te vinden tussen voor het oog aantrekkelijke verpakkingenen en kwaliteitsaspecten gerelateerd aan productbescherming. Ook verkleinen we de verpakkingsgrootte en gebruiken herbruikbare materialen waar mogelijk.

CO2 Vermindering

Er wordt energie gebruikt bij verschillende stappen binnen het productieproces, zoals bij het verwarmen, koelen en transporteren van de chocolade. Broeikasgassen kunnen onstaan als gevolg van deze productieprocessen. Om dit tegen te gaan, focussen we ons op de energieefficientie en het verlagen van onze ecologische voetafdruk van onze chocolade.