

Lindt & Sprüngli Farming Program
Bij Lindt & Sprüngli geven we niet alleen om de kwaliteit van onze chocolade, maar ook om onze boeren en hun gemeenschappen. Daarom hebben we ons Farming Program opgericht. Dit programma stelde ons in staat om een traceerbaarheids- en verificatiesysteem voor elke cacaoboon te implementeren om ervoor te zorgen dat we alleen de beste ingrediënten in onze chocolade gebruiken. Tegelijkertijd kunnen we rechtstreeks samenwerken met onze cacaoboeren om hen - en hun gemeenschappen - te helpen zich te ontwikkelen. We zijn een trots op onze 'Bean to Bar' filosofie en zullen onze passie voor chocolade blijven gebruiken om mee te bouwen aan een eerlijkere en duurzamere wereld.
Hoe Wij Onze Cacaobonen Selecteren
Bij Lindt & Sprüngli zijn we toegewijd aan het selecteren en mengen van alleen de beste, duurzaam verkregen, cacaobonen uit de top cacaoteelt regio's over de hele wereld.
De smaak van een cacaoboon hangt af van een aantal factoren, waaronder: waar hij groeit, de tijd van het jaar, de omgeving en het oogstproces. Wij zien de schoonheid in het unieke van elke cacaoboon en zijn er trots op onze waardevolle ingrediënten te koesteren in overeenstemming met hun individuele behoeften.
Onze chocolade is het resultaat van jarenlange toewijding; het verfijnen van de formules voor onze recepten - die altijd een goed bewaard geheim zullen blijven. We hebben de kunst van het chocolade maken aangescherpt en creëren meesterwerken die elke keer weer perfectie leveren.
De fijnste cacao in cijfers
Het aantal cacaobonen dat nodig is om een pond chocolade te maken.
Het gemiddelde aantal cacaobonen in één cacaovrucht.
Geschat aantal cacaobonen dat een cacaoboom jaarlijks produceert.
3 Fundamenten voor Bloeiende Cacaobomen
De reis van Lindt & Sprüngli van boon tot reep begint op de cacaoplantage. Hier zorgen wij ervoor dat de cacaobomen de ideale omstandigheden hebben om te bloeien en de beste kwaliteit cacaobonen te produceren voor onze luxe chocolade:
Warm weer: cacaobomen gedijen goed bij hoge temperaturen - de ideale omstandigheden liggen tussen 18 en 32 graden Celsius.
Aanzienlijke regenval: hydratatie door regenval is de belangrijkste klimatologische factor voor een sterke groei van de cacaoboom.
Veel schaduw: cacaobomen gedijen goed in hun natuurlijke omgeving - het regenwoud van de Amazone - waar ze omringd zijn door natuurlijke schaduw.


"De unieke smaak van Lindt chocolade komt van de zorgvuldige selectie en samenstelling van hoogwaardige cacaobonen uit de beste regio's ter wereld."
- Lindt Meester Chocolatier
Waar komen cacaobonen vandaan? Neem een kijkje in de peul...


Cacoa Nib