Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Lindt Difference -

1. De Fijnste Cacao

Er is chocolade, en dan is er Lindt chocolade. Ontdek de geheimen van perfecte chocolade...

Fijnste Cacao

De 'Bean to Bar' filosofie zorgt ervoor dat onze chocolade buitengewoon smaakt. Het stelt onze Lindt Meester Chocolatiers in staat om zorgvuldig de hoogste kwaliteit cacaobonen te selecteren uit de meest gerenommeerde regio's ter wereld. Lindt & Sprüngli is gepassioneerd over het opbouwen van een duurzame productieketen - dat is waarom we ons Farming Program hebben opgericht.

Wij zijn er trots op dat wij een van de weinige chocoladefabrikanten zijn die elke stap van het proces volledig onder controle hebben. Dit betekent dat we kunnen garanderen dat onze producten met trots, passie en deskundigheid worden gemaakt, van cacaoboon tot chocoladereep (of praline of bonbon!).

Master Chocolatier holding cocoa beans.

Lindt & Sprüngli Farming Program

Bij Lindt & Sprüngli geven we niet alleen om de kwaliteit van onze chocolade, maar ook om onze boeren en hun gemeenschappen. Daarom hebben we ons Farming Program opgericht. Dit programma stelde ons in staat om een traceerbaarheids- en verificatiesysteem voor elke cacaoboon te implementeren om ervoor te zorgen dat we alleen de beste ingrediënten in onze chocolade gebruiken. Tegelijkertijd kunnen we rechtstreeks samenwerken met onze cacaoboeren om hen - en hun gemeenschappen - te helpen zich te ontwikkelen. We zijn een trots op onze 'Bean to Bar' filosofie en zullen onze passie voor chocolade blijven gebruiken om mee te bouwen aan een eerlijkere en duurzamere wereld.

Hoe Wij Onze Cacaobonen Selecteren

Bij Lindt & Sprüngli zijn we toegewijd aan het selecteren en mengen van alleen de beste, duurzaam verkregen, cacaobonen uit de top cacaoteelt regio's over de hele wereld.

De smaak van een cacaoboon hangt af van een aantal factoren, waaronder: waar hij groeit, de tijd van het jaar, de omgeving en het oogstproces. Wij zien de schoonheid in het unieke van elke cacaoboon en zijn er trots op onze waardevolle ingrediënten te koesteren in overeenstemming met hun individuele behoeften.

Onze chocolade is het resultaat van jarenlange toewijding; het verfijnen van de formules voor onze recepten - die altijd een goed bewaard geheim zullen blijven. We hebben de kunst van het chocolade maken aangescherpt en creëren meesterwerken die elke keer weer perfectie leveren.


A bag of cocoa beans.

Onze Vier Soorten Cacaobonen

Criollo - een zeer gewaardeerde cacaoboon die alleen door luxe chocoladeproducenten wordt geoogst. Deze zeldzame boon vertegenwoordigt slechts een fractie van de cacao-oogst in de wereld en geeft onze chocolade een prachtige aromatische smaak.

Trinitario - een hybride van de aromatische Criollo en aardse Forastero cacaosoorten - genoemd naar Trinidad, de plaats van herkomst. Trinitario geeft onze chocolade een fijne volle smaak.

Forastero - een hoogproductieve, snelgroeiende cacaovariant, die de meest voorkomende cacaovariant is - is goed voor ongeveer 90% van alle cacao ter wereld. Forastero voegt een robuuste, aardse ondertoon toe aan onze chocolade.

Nacional - een ongelooflijk zeldzame genetische mix van Forastero, Criollo en Trinitario cacao (bij Lindt hebben we onze eigen unieke mix gecreëerd). Deze Ecuadoriaanse variant voegt rijke, bloemige accenten toe aan onze chocolade.

De fijnste cacao in cijfers

400

Het aantal cacaobonen dat nodig is om een pond chocolade te maken.

 

40

Het gemiddelde aantal cacaobonen in één cacaovrucht.

 

 

1000

Geschat aantal cacaobonen dat een cacaoboom jaarlijks produceert.

 

3 Fundamenten voor Bloeiende Cacaobomen

De reis van Lindt & Sprüngli van boon tot reep begint op de cacaoplantage. Hier zorgen wij ervoor dat de cacaobomen de ideale omstandigheden hebben om te bloeien en de beste kwaliteit cacaobonen te produceren voor onze luxe chocolade:

Warm weer: cacaobomen gedijen goed bij hoge temperaturen - de ideale omstandigheden liggen tussen 18 en 32 graden Celsius.

Aanzienlijke regenval: hydratatie door regenval is de belangrijkste klimatologische factor voor een sterke groei van de cacaoboom.

Veel schaduw: cacaobomen gedijen goed in hun natuurlijke omgeving - het regenwoud van de Amazone - waar ze omringd zijn door natuurlijke schaduw.


Cocoa tree in the rainforest.Cocoa tree in the rainforest.

"De unieke smaak van Lindt chocolade komt van de zorgvuldige selectie en samenstelling van hoogwaardige cacaobonen uit de beste regio's ter wereld."

- Lindt Meester Chocolatier

Waar komen cacaobonen vandaan? Neem een kijkje in de peul...

Diagram of the inside of a cocoa pod.Diagram of the inside of a cocoa pod.

Cacoa Nib

Chocolade in zijn zuiverste vorm, cacao nibs zijn de stukjes van een gedroogde en gefermenteerde cacaoboon die overblijven nadat ze uit hun omhulsel zijn gehaald.

 

Afgewerkt met Perfectie

Unieke Manier van Roosteren en Vermalen