Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Het begin van Lindt GOLD BUNNY

Gekleed in goud, gestrikt met een rood lintje, voorzien van een belletje: hij creëerde een konijntje dat ze altijd kon vinden.

Het begon allemaal met een klein meisje en een konijntje...

Het verhaal gaat dat op een paasdag de jonge dochter van een Lindt Meester Chocolatier tijdens de traditionele paasbrunch een konijntje in het lange gras zag zitten. Opgewonden vroeg ze of ze naar buiten mocht om met het konijntje te spelen. Haar vader stemde toe, maar toen ze naar de deur rende, verdween het konijntje onmiddellijk in de struiken.

Dagenlang was ze er kapot van. Haar vader dacht lang na over hoe hij haar kon opvrolijken voor hij op het perfecte idee kwam. Hij besloot een konijntje te knutselen zodat ze haar vriendje altijd kon vinden: de Lindt GOLD BUNNY was geboren. Daarna keek zijn dochter er elk jaar naar uit om met haar familie in de tuin op zoek te gaan naar haar kleine GOLD BUNNY.

De gouden vacht, het rode lint en een belletje, de GOLD BUNNY straalt en kondigt de lente aan. Een opfleuring voor elke paasmand.

A young girl with the Lindt GOLD BUNNY.
Melted chocolate GOLD BUNNY.

1952: Vroegere Paastradities

De eerste GOLD BUNNY van Lindt werd in 1952 in gemaakt. Dankzij Rodolphe Lindt en zijn concheermachine kon chocolade worden gesmolten tot het glad genoeg was om elke mal te vullen met een laagje chocolade, klaar om holle chocoladefiguren te creëren. Liefdevol verpakt in de iconische gouden folie, zorgvuldig dichtgebonden met een rood lint en een gouden bel. De GOLD BUNNY's werden onmiddellijk een hit in Duitsland - maar het duurde even voor ze de grens over gingen naar Zwitserland en Oostenrijk en de rest van de wereld veroverden.

1990s: Springen over Landsgrenzen

In 1994, iets meer dan vier decennia later, was de Lindt GOLD BUNNY verkrijgbaar in de Zwitserse en Oostenrijkse winkels. In 1996 begon de GOLD BUNNY aan zijn overzeese reis naar Groot-Brittannië en de VS. In 1997 had onze GOLD BUNNY Australië bereikt.

GOLD BUNNY in an Easter basket.
GOLD BUNNY on a bed of flowers.

2000s: Nieuw Decennium, Nieuwe Reizen

De Lindt GOLD BUNNY reisde in 2002 met Pasen naar Latijns-Amerika, om in 2004 verder te reizen naar Rusland en Hong Kong. Daarna was het een hink-stap-sprong naar het Zuidwest Azië, waar onze GOLD BUNNY in 2007 arriveerde. Vandaag de dag worden er zo'n 150 miljoen Lindt GOLD BUNNY's per jaar geproduceerd in meer dan 50 landen over de hele wereld. Als je ze van neus tot staart zou uitlijnen, zouden ze de afstand overbruggen van ons hoofdkantoor in Kilchberg, Zwitserland tot San Diego, Californië in de VS - dat is 9.800 kilometer!

Gemaakt vanuit het Hart

Bij Lindt wordt elke creatie met precisie, passie en zorg vervaardigd. Van begin tot eind duurt het ongeveer een uur om een GOLD BUNNY te maken. Na het coaten van een vorm met onze fijne chocolade, laten we onze konijntjes afkoelen op optimale temperatuur om de perfecte glans en knapperigheid te verkrijgen. Elk konijntje wordt dan zorgvuldig in onze kenmerkende goudfolie gewikkeld en gepolijst door de gehandschoende handen van een Lindt Meester Chocolatier. Als laatste liefdevolle afwerking wordt elke Lindt GOLD BUNNY voorzien van een rood lint en belletje met een strik.

Lindt Master chocolatier finishing a GOLD BUNNY.

Kijk hoe de Lindt GOLD BUNNY wordt gemaakt

Neem een kijkje achter de schermen bij de productie van een Lindt GOLD BUNNY en ontdek het geheim van de creatie van ons overheerlijke icoon tijdens Pasen. Leer hoe hij vakkundig wordt gemaakt en gekleed in zijn kenmerkende gouden jas. Het maakt niet uit of het een GOLD BUNNY van 100g of 1kg is - ze worden allemaal met vriendelijkheid behandeld en met trots en passie gemaakt.

Basket of chocolate eggs and GOLD BUNNIES.

Voor Elke Gelegenheid

Onze GOLD BUNNIES zijn verkrijgbaar in zes verschillende maten: 10g, 50g, 100g, 200g, 500g en 1 kg. De kleinste zijn perfect voor het versieren van tafels en paasmandjes, terwijl onze grootste bunny de ultieme blikvanger is. Leuk weetje: onze 1 kg Lindt GOLD BUNNY wordt volledig met de hand verpakt en daarna met de hand gepolijst en afgewerkt met een prachtige rode strik.

Naar Ieders Smaak

Sinds de originele GOLD BUNNY van melkchocolade zo'n succes bleek, hebben de Lindt Meester Chocolatiers nog drie andere smaken tevoorschijn getoverd: donkere, witte en hazelnootchocolade. Elke smaak heeft zijn eigen kleur lint: wit lint voor witte chocolade, bruin lint voor de robuustere smaak van donkere chocolade en groen lint voor de extra knapperigheid van hazelnoot.

Collection of dark, milk, hazelnut and white chocolate GOLD BUNNIES.
Two GOLD BUNNIES with leopard print.

Paastradities Vandaag de Dag

Inmiddels kent men GOLD BUNNY over de hele wereld. Sinds het begin in 1952 heeft het uiterlijk van onze GOLD BUNNY's de jaren met gratie doorstaan en is het dicht bij de tijdloze oorspronkelijke stijl gebleven, maar soms is het leuk om de boel eens op te schudden. In 2015 brachten we, naast onze iconische GOLD BUNNY, speciale editie GOLD BUNNY's uit, gewikkeld in folie met luipaard- en zebraprint. Deze werden gevolgd door andere limited-edition prints met bloemen. De Lindt Meester Chocolatiers bedenken altijd nieuwe manieren om te verrassen. Wat zullen ze hierna creëren?