Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Het LINDOR Erfgoed

Van chocoladereep tot kerstspecialiteit tot wereldfavoriet: ontdek hoe onze LINDOR bonbons de wereld veroverden.

1949: Zalig begin

Kort na de Tweede Wereldoorlog kregen onze Meester Chocolatiers de opdracht een heerlijke nieuwe manier uit te vinden om consumenten te betoveren. Het moest anders zijn dan alles wat men eerder had geproefd. Na wat een eindeloze creatieve fase leek, werd in 1949 eindelijk het LINDOR-recept geboren. Dit nieuwe recept liet chocolade smaken als vloeibaar goud. Het is dan ook geen verrassing dat LINDOR het Franse woord voor goud ('or') combineert met Lindt.

Early LINDOR box with a trumpet.
Early LINDOR box.

1949: Schot in de Roos

De eerste LINDOR reep werd gemaakt in de herfst van 1949. Advertenties uit die tijd lieten onze meest geliefde chocolade zien in het midden van een schietschijf - een schot in de roos!

1962: Zegel van Goedkeuring

In 1962 werd het kenmerkende kantpatroon geïntroduceerd op de voorkant van LINDOR's verpakkingen. Geïnspireerd door het beroemde St. Gallen kant, verwijst het patroon naar een gevoel van luxe, vakmanschap en verfijning, terwijl het trouw blijft aan het Zwitserse erfgoed. Het kantpatroon, dat tot op de dag van vandaag een kenmerk is, demonstreert visueel onze belofte om de hoogste kwaliteit te handhaven in alles wat wij creëren.

Voor speciale seizoensgebonden gelegenheden wordt een beetje glans toegevoegd aan dit iconische ontwerp - let maar eens op de sterren die onze kerstverpakkingen sieren of de kleine hartjes die verschijnen voor Valentijnsdag.

St. Gallen lace patterned box.
LINDOR Christmas decorations.

1969: Die ene Kerst...

In 1969 - bijna 20 jaar nadat het recept was uitgevonden - begonnen we onze befaamde chocolade als seizoensgebonden traktatie te verkopen als ronde bonbons in een rode wikkel die op kerstballen leken. Dankzij het nieuwe recept was onze chocolade fijn genoeg om gietvormen te vullen en droogde hij snel, zodat we de perfect fijne chocoladeschalen konden vullen met zachtsmeltende chocolade.

Deze LINDOR bonbons werden al snel een favoriet! De consumenten hadden het gevoel dat Kerstmis vervroegd was begonnen in de weken ervoor. Toen de feestdagen voorbij waren, verdwenen de bonbons echter spoorloos. Verbaasd vroegen de klanten: waar zijn ze gebleven? De LINDOR bonbons werden zo gemist dat we ze, kort nadat ze uit de schappen waren gehaald, een vaste plaats in ons chocoladeassortiment hebben gegeven. Ze werden al snel een vaste waarde bij Lindt en een wereldwijd chocoladefenomeen.

Met hun ronde vorm, kenmerkende rode wikkel, gladde harde buitenlaag en romige vulling zijn LINDOR bonbons een direct herkenbare traktatie die over de hele wereld wordt vereerd. Imitators hebben geprobeerd (en gefaald) om deze iconische chocolaatjes na te maken, maar wij bewaken ons geheime recept heel goed. Vandaag de dag produceert Lindt meer dan een miljard LINDOR bonbons in bijna 100 verschillende landen.

1984: Introductie van Nieuwe Smaken

In 1984 breidde Lindt het assortiment Lindor bonbons uit met LINDOR Donker - een luxe bonbon van donkere chocolade met een bitterzoete romige vulling. Deze werd al snel gevolgd door LINDOR Wit in 1985 en LINDOR Hazelnoot in 1994. Deze drie smaken zijn sindsdien LINDOR klassiekers geworden - naast onze nummer één: LINDOR Melk.

Onze Lindt Meester Chocolatiers zijn echter altijd op zoek naar nieuwe manieren om te verrassen - met een scherp oog voor seizoens- en regionale trends en de smaak die daarbij past.

Al onze creaties worden gemaakt met u in gedachten. Daarom verschillen onze LINDOR bonbons van land tot land en van seizoen tot seizoen. In de VS worden bonbons gevuld met pindakaas met veel enthousiasme ontvangen, terwijl LINDOR's met pepermunt elke Kerstmis klanten over de hele wereld in verrukking brengen. In feite brengt elk seizoen zijn eigen traktaties met zich mee.

In de lente staan de LINDOR Stracciatella bonbons (in sommige landen bekend als Cookies & Cream) centraal. De herfst staat bekend om onze bonbons met een knapperige hazelnootvulling en in de winter brengen we LINDOR-varianten uit met een verwarmende mix van specerijen, zoals kaneel en koriander. Toch blijft de klassieke melkchocolade van Lindor tot op de dag van vandaag wereldwijd de populairste keuze, die elk jaar goed is voor meer dan 50% van de totale verkoop van LINDOR. Het is niet voor niets dat onze LINDOR melk bonbon bekend staat als de 'Koningin der chocolaatjes'.

A collection of LINDOR flavours.
Lindt Master Chocolatier with customers.

2009: Uw inbreng telt

Wij ontvangen elke dag ontelbare hoeveelheden brieven van consumenten zoals u. Van bedankbriefjes tot inspirerende ideeën voor nieuwe creaties - elke brief wordt gelezen en zeer gewaardeerd.

De Lindt Meester Chocolatiers  houden altijd rekening met deze ideeën en zoeken continu naar nieuwe manieren om te verrassen en te verrukken. Om die reden werd onze LINDOR-truffel in XXL-formaat in Italië geproduceerd.

Om de productie nog meer op samenwerking te richten, organiseerde Lindt in 2009 het eerste LINDOR festival in Zwitserland. Deze festivals bieden onze Lindt Meester Chocolatiers de gelegenheid om u en uw smaakpapillen te leren kennen.

Over smaak gesproken, wist u dat iedereen op zijn eigen specifieke manier van LINDOR bonbons geniet? Zo zijn er de enthousiaste LINDOR fans die zo enthousiast zijn dat ze de hele truffel meteen in hun mond stoppen. Vervolgens zijn er de LINDOR-liefhebbers die de tijd nemen om elke bonbon te proeven en het volledige aroma geleidelijk op hun gehemelte te laten ontvouwen terwijl de bonbon op hun tong wegsmelt. En dan zijn er nog diegenen die de helft van de bonbon afbijten en vervolgens de zachtsmeltende vulling met gretigheid oplikken...

Welk type ben jij? Vertel het ons! We horen graag van u, want zonder u zouden we niet zijn waar we vandaag zijn.

Dus, van ons allemaal bij Lindt, willen we u graag bedanken voor het mogelijk maken van onze reis.