Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

De meesters achter de ambacht

Achter elke Lindt chocoladecreatie staat een gepassioneerde en bekwame Meester Chocolatier. Onze Lindt Meester Chocolatiers zijn over de hele wereld gevestigd en hebben verschillende achtergronden en unieke ideeën. Allemaal delen ze echter de sterke band van toewijding aan hun functie als Lindt Meester Chocolatiers en een nauwe band met de oorsprong van Lindt chocolade. Het is deze toewijding, unieke passie en vaardigheid die onze creaties vernieuwend en verrassend houden.

Onze Lindt Meester Chocolatiers zijn echte mensen en klassiek geschoolde chocolatiers.

 

Zij experimenteren, testen en creëren al onze producten met een ongeëvenaarde expertise en een echte passie voor chocolade. 

Leer de Lindt Meester Chocolatiers kennen:

Master Chocolatier and Senior Product Developer outside Lindt.
Verenigde staten

Ann Czaja 

Een Meester Chocolatier en Senior Product Developer. Ann stopte met haar carrière als medisch onderzoeker om een studie tot banketbakker te volgen in Zwitserland - en heeft nooit meer omgekeken. Vandaag de dag woont ze in de Verenigde Staten en komt ze altijd met nieuwe recepten. Ze spreekt openlijk over haar liefde voor Lindt - zelfs op evenementen als de Emmy Awards en Golden Globes. Blijkbaar houden bekende mensen ook van Lindt.

Verenigde staten

Arnaud Ragot

Meester Chocolatier Arnaud studeerde en werkte al sinds zijn tienerjaren binnen de zoetwarenindustrie. Jaren van training hebben hem een vaardige chocolatier gemaakt, bekend om zijn betoverde smaakcombinaties. Zijn moment van trots was toen hij voor het eerst zijn eigen assortiment aan pralines in de winkel zag liggen.

Arnaud - one of our Master Chocolatiers.
Thomas - one of our chocolatiers and a brand ambassador.
AUSTRALIË

Thomas Schnetzler

Geboren en getogen in Zwitserland en al sinds zijn jeugd gepassioneerd over chocolade. Na het afronden van zijn formele opleiding verhuisde hij naar Australië om een Meester Chocolatier voor Lindt te worden. Ook deelt hij zijn passie met de wereld als merkambassadeur - Lindt is wereldwijd echt een grote familie.

zwitsERLAND

Urs Liechti

Voordat hij bij Lindt kwam, had Urs Liechti tien jaar zijn eigen banketbakkerij. Tegenwoordig is hij hoofd productbeheer op het hoofdkantoor van Lindt. Zelfs na al deze tijd raakt Urs nooit verveeld door chocolade. Er zijn dagen dat hij tussen de 100 en 150 gram van onze creaties proeft.

Lindt head of product management with a bowl of chocolate.
South African master chocolatier.
Zuid-Afrika

Dimo Simatos

Een van de beste en meest gerespecteerde chocolatiers van Zuid-Afrika, Dimo Simatos, is Hoofd Meester Chocolatier Lindt Chocolade Studio & Boutique in Zuid-Afrika en hielp bij het opzetten van Lindt's Chocolade Studio in Kaapstad. Zijn liefde voor Lindt onstond al op jonge leeftijd toen hij Lindt als cadeautje kreeg van zijn buren nadat zij terugkwamen van een overzeese reis.

zwitsERLAND

Stefan Bruderer

Stefan Bruderer gelooft dat de constante drang naar nieuwe smaken een succesvolle Meester Chocolatier maakt. Het is geen verrassing dat deze Meester Chocolatier niet alleen is afgestudeerd in voedingsmiddelentechnologie, maar ook als vormgever. De vaardigheden die hij tijdens zijn studie heeft vervaardigd, zijn vandaag de dag een integraal onderdeel van zijn chocoladecreaties.

Stefan - our master chocolatier with a degree in food technology.
Laurent - our Tokyo master chocolatier.
JAPAN

Laurent Poilvet

Laurent Poilvet heeft als patissier en banketbakker over de hele wereld gewerkt. Nu leidt hij het nieuwe chocoladecafé van Lindt in Tokio als manager voor productcreatie en -ontwikkeling. Zijn advies aan beginnende chocolatiers is om het vak met respect, nederigheid en passie te benaderen - wees geduldig en blijf leren.

MIDDEN-OOSTEN, AFRIKA EN INDISCH SUBCONTINENT

Matthew Mueller

Matthew Mueller is er een om in de gaten te houden. Hij gaat geen uitdaging uit de weg en nam deel aan verschillende wedstrijden voordat hij bij Lindt aan de slag ging als gedreven ambassadeur en inwonend Meester Chocolatier in het Midden-Oosten, Afrika en de Indiase Subcontinentale Regio. Zijn dierbaarste herinnering is de eerste keer dat hij zijn uniform aantrok - het paste als gegoten.

Matthew - our resident Master Chocolatier in the Middle East, Africa and Indian Subcontinental Region.

Ons Verhaal

Het begon allemaal in 1845 in een kleine banketbakkerij in Zürich. Hier produceerde David Sprüngli-Schwarz en zijn zoon Rudolf Sprüngli-Amann de eerste chocolade in vaste vorm. Sindsdien is onze chocolade geperfectioneerd en geworden tot wat het is vandaag: romig, rijk en zoet. Een onvergetelijke smaak.

Van Boon tot Reep

We zijn trots op wat we doen. Dat betekent dat we een van de weinige fabrikanten zijn die chocolade van boon tot reep produceren. Dit geeft ons controle over elke stap van het proces, zodat u er zeker van kunt zijn dat u chocolade van de beste kwaliteit krijgt. Elke keer opnieuw.