Combinaties van Koffie en Chocolade: Prikkel de Zintuigen
Op zoek naar iets zoets voor bij de koffie of als opkikkertje in de namiddag? Onze zorgvuldig geselecteerde chocoladecombinaties zullen precies het juiste effect hebben.
Sterke Koffie Matches
Lindt EXCELLENCE 70% en een Dubbele Espresso
Voor een robuuste en intense smaakcombinatie combineert u Lindt EXCELLENCE 70% met een dubbele espresso. Het complexe profiel van deze donkere chocolade werkt goed samen met de subtiele fruitige smaken en tonen van bruine suiker in een espressoshot van hoge kwaliteit, voor een algeheel evenwichtige smaak en smaaksensatie in de mond.
Lindt EXCELLENCE Zeezout en Espresso
De zeezout kristallen die door deze donkere chocolade lopen geven Lindt EXCELLENCE Zeezout een vol en rond smaakprofiel. Espresso draagt van nature verrukkelijke chocoladetonen in zich. In combinatie met onze donkere chocolade worden deze krachtige chocoladetonen verheven tot een werkelijk harmonieuze en intrigerende smaakcombinatie.
Lindt EXCELLENCE Donker Karamel Zeezout en een Long Black
Een sterke long black past perfect bij de diepe rijke karameltoetsen van Lindt EXCELLENCE Donker Karamel en Zeezout door het een licht rokerige smaak te geven zonder te overheersen. Fijne zeezoutkristallen balanceren deze rijkdom en werken samen met de long black om de smaak te laten uitbloeien tot een gelijkmatige mix van rokerig, zoet en zout.
Lindt EXCELLENCE Donker Intense Munt en Filterkoffie
Deze chocolade gaat perfect samen met een milde en evenwichtige filterkoffie. Zacht gebrande koffie met een ondertoon van munt en citrus geven diepte aan de pittige smaak van Lindt EXCELLENCE Donker Intense Munt. Voor een meer verfrissend alternatief, serveer de koffie met ijs.
Lindt EXCELLENCE Chili en Americano
Voor een unieke smaakbeleving combineert u Lindt EXCELLENCE Chili met een sterke, donkere Americano. De bittere koffie mengt de dominante smaak van chocolade perfect met de vertraagde toename van milde hitte van de chili voor een verkoelend en reinigend gehemelte. Om de ervaring nog intenser te maken, kunt u voor een heerlijk contrast zorgen door te pairen met een cold brew koffie.
Milde Koffie Matches
Lindt EXCELLENCE 85% en Flat White
Om de geroosterde noten en het onderliggende vleugje vanille in Lindt EXCELLENCE 85% tot zijn recht te laten komen, combineert u hem met een sterke flat white. De rijke, diepe smaak en zachte afdronk van een flat white zorgen voor een afgerond mondgevoel dat mooi contrasteert met deze grote chocolade.
Lindt EXCELLENCE Intense Sinaasappel en Macchiato
Voor iets zoets kunt u Lindt EXCELLENCE Intense Sinaasappel combineren met een macchiato. De frisse smaak van gekonfijte sinaasappel en de kenmerkende noten van amandel harmoniëren met de subtiele citrussmaken, de noten van gebrande koffie en een vleugje specerijen in een macchiato - een waar genot voor de zintuigen.
Lindt EXCELLENCE 78% en Cappuccino
De romige en volle chocoladesmaak van Lindt EXCELLENCE 78% past het best bij een lichtere, melkachtigere koffie, zoals een cappuccino. Karameltoetsen en rijke noten in de cappuccino brengen de cacaosmaak in evenwicht voor een harmonieuze, zachte en zoete smaak. Om het geheel af te maken, kunt u een beetje chocolade over uw cappuccino strooien. Hoe dan ook, deze combinatie is een waar genot.
Zachte Koffie Matches
Lindt EXCELLENCE 90% en ¾ Latte
Hoewel misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, past onze donkerste chocoladereep het beste bij een melkachtige latte. De krachtige smaak van het hoge cacaopercentage wordt in evenwicht gehouden door de romige koffie, voor een smeltend gevoel in de mond dat het cacaokarakter verrijkt en verzacht.
Lindt EXCELLENCE 70% en Latte Macchiato
De milde smaken van de zachte Lindt EXCELLENCE Mild 70% vermengen zich naadloos met de romige textuur van een zachte Latte Macchiato om de onderliggende tonen van vanille te versterken. Het resultaat is een zachte en zijdeachtige textuur en een warme, zoete smaak.
Lindt EXCELLENCE Extra Romig en Latte
De tonen van room, karamel en honing in Lindt EXCELLENCE Extra Creamy komen het best tot hun recht in combinatie met een café latte. De delicate smaak van de melkachtige koffie versterkt de romigheid voor een uitzonderlijk rijk en zacht smelten en een verbluffend mondgevoel. Een buitengewoon heerlijke combinatie.