Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

PRALINES: Het creëren van een Culinair Juweel

Lindt PRALINES zijn ware meesterwerken op het gebied van zoetwaren die het vakmanschap, de toewijding en de kennis van 175 jaar chocolaterie in de schijnwerpers zetten. Verfijnd, rijk gedetailleerd en complex van smaak: de PRALINES zijn echt de culinaire juweeltjes van onze Lindt Meester Chocolatiers.

Sketches of PRALINE ideas.

Het begin van de PRALINE als kunstvorm

Bijna elke Lindt PRALINE begint met een idee, een concept, een schets. Deze blauwdruk wordt vervolgens naar de keuken gebracht. Hier worden smaakcombinaties getest, chocoladesoorten en -variëteiten geselecteerd en de eerste monsters gemaakt en geproefd. Bij Lindt wordt iedereen bij het proces betrokken en worden alle ideeën op waarde geschat - een paar gelukkige consumenten mogen de nieuwe creaties zelfs proeven. Als men tevreden is over het resultaat, de vorm en de afwerking, worden de decoraties gekozen en afgewerkt. En voilà, een nieuwe Lindt PRALINE is geboren!

Het Lindt Vakmanschap

Een vaste hand, een open geest, een scherp oog voor detail en een avontuurlijke smaak zijn de belangrijkste instrumenten van een Lindt Meester Chocolatier - vooral als het gaat om de uiterst gedetailleerde PRALINES. Maar het creëren van elegante en luxueuze Lindt PRALINES die net zo goed smaken als ze eruit zien, vereist niet alleen grote vaardigheid, chocolade-expertise en vakmanschap, maar ook de toewijding en passie die daarbij horen.

Heart shaped chocolate PRALINE.
PRALINE topped with a sugared almond.

Perfect van Binnen en Buiten

Wij gebruiken ingrediënten van de hoogste kwaliteit voor onze fijne PRALINES en dat maakt een groot verschil voor ons eindproduct. Of het nu gaat om het roosteren van onze noten in eigen huis om ze vers te houden of het produceren van onze karamel en nougat op traditionele wijze, elk detail telt om de beste smaak naar boven te brengen.

Afgewerkt met Perfectie

Fijne lijnen van perfect getempereerde chocolade; fijne versieringen; een perfect glanzende afwerking; de onderscheidend strakke randen; de met de hand geplaatste gekarameliseerde amandel. Dit zijn slechts enkele manieren waarop onze Lindt PRALINES met perfectie zijn afgewerkt. Echt iets bijzonders om van te genieten.

Lindt Master Chocolatier finishing PRALINES with decorations.
Swiss Luxury Selection PRALINE box with truffles.

Een Koninklijke Traktatie

Het verhaal gaat dat de PRALINES bij toeval werden uitgevonden in de 17e eeuw aan het hof van koning Lodewijk XIV. Karamel en amandelen werden in hapklare hoopjes gegoten en geserveerd aan de gasten van de Comte du Plessis-Praslin. Toen de chocolade zoals wij die kennen populair werd in het begin van de 19e eeuw, begon hij karamel te vervangen als basis. En zo werd het culinaire juweel gecreëerd.

Voor de Fijnproevers

Lindt's Swiss Luxury Selection is het toppunt van ons vakmanschap. Echte luxe met elke hap.

Een kleinigheidje

Onze doos MINIS PRALINES is het perfecte geschenk voor uw gastheer of gastvrouw tijdens een etentje of als geschenk voor vrienden, familie en collega's. Het is 'dank je wel' maar dan zoeter.