Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Leer Proeven als een echte Lindt Meester Chocolatier

Van het intense cacaoaroma en de complexe smaaknuances tot de fijne en fluweelzachte textuur. Proef onze luxe Lindt chocolade zoals wij het bedoeld hebben: met alle vijf de zintuigen.

Lindt Master Chocolatier examining chocolate bar.

Zien

De eerste indruk is belangrijk als het gaat om het proeven van chocolade. Daarom moet u eerst letten op het uiterlijk van de chocolade - let op kleur, een gelijkmatige structuur en glans.

Voelen

Beoordeel nu de structuur van het oppervlak - is het glad, ruw of korrelig?

Lindt Master chocolatier feeling chocolate bar.
Lindt Master Chocolatier listening to chocolate bar snap.

Horen

Houd een stuk chocolade tegen uw oor en breek het. Let op het geluid dat het maakt: het kan uitgesproken of eerder dof zijn. Ongevulde chocolade van hoge kwaliteit breekt met een duidelijk waarneembaar geluid. De rand van de breuk is glad en kruimelt niet.

Ruiken

Ruik de rijke geuren en intense aroma's van de chocolade. Misschien neem je wel de geur van vanille, fruit of honing waar.

Lindt Master Chocolatier smelling the delicious aroma of chocolate.
Lindt Master Chocolatier tasting chocolate.

Proeven

Laat de chocolade op de tong smelten en geniet met alle zintuigen van de intense chocoladesmaak.

Zorg ervoor dat je je smaak neutraliseert

Als u verschillende soorten na elkaar proeft, moet u uw smaak tussen elke proeverij neutraliseren. Wit brood, zwak gezette rozenbottelthee of mineraalwater zijn ideaal. Voordat u aan uw proeverij begint, moet u zich onthouden van roken of sterk gekruid eten.

Begin uw proeverij met de chocolade met het laagste cacaogehalte en werk geleidelijk toe naar de intensere soorten met een hoger cacaogehalte: begin met witte chocolade, dan melkchocolade en tot slot donkere chocolade.

Chocolade kan het best worden geproefd in een rustige omgeving, zodat u zich op uw zintuigen kunt concentreren. 

Een van Onze Meest Geliefde

Onze best verkochte pure chocoladereep, EXCELLENCE 70%, vindt het perfecte evenwicht tussen bitter en zoet.

De Reis van Boon tot Reep naar U

Wij zijn trots op wat we doen. Dat betekent dat wij een van de weinige fabrikanten zijn die chocolade van boon tot reep produceren. Dit geeft ons controle over elke stap van het proces, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de beste kwaliteit chocolade krijgt. Elke keer weer.

Perfecte Match

Voor extra diepte en een complexere smaak, geniet van onze pure chocolade met een zorgvuldig samengestelde selectie van koffie, thee en wijn. Probeer onze geliefde EXCELLENCE Intense Sinaasappel eens te combineren met een Bolivia Copacabana macchiato voor een ongeëvenaarde, genuanceerde smaak. Ontdek meer combinaties met Lindt.