Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Lindt Veelgestelde Vragen

ALLERGENEN, VOEDING- EN DIEETBEPERKINGEN

Zitten er gluten of gerstemout in de chocolade van Lindt?

Gluten zitten in verschillende chocoladeproducten welke Lindt & Sprüngli produceert; hetzij als graanbestanddeel of als gerstbestanddeel. Wanneer gerstemoutextract het enige glutenbevattende graaningrediënt in de ingrediëntenlijst is, is de gebruikte hoeveelheid in het recept erg laag, daarom is het glutengehalte lager dan 20 mg/kg (wat "glutenvrij" is volgens EU-regelgeving en Codex Alimentarius ).

Voor consumenten die gevoelig zijn voor gluten, bieden we bepaalde premium producten met een hoog cacaogehalte aan die zijn vervaardigd zonder granen of gerstemout. Dit aanbod omvat vier producten uit ons EXCELLENCE-assortiment - 70%, 85%, 90% en 99%. Verder hebben we ook Lindt EXCELLENCE wit vanille chocoladereep, LINDOR Aardbei en Room bonbons, LINDOR Witte chocoladebonbons en LINDOR Witte chocoladerepen die geen glutenbevattend ingrediënt bevatten in het recept of als sporen van kruiscontact en geschikt zijn voor consumenten die gevoelig zijn voor gluten. Raadpleeg voor een definitief advies altijd de ingrediëntenlijst op de verpakking van het product.

We zijn ons bewust van het het feit dat er consumenten zijn die op dit moment niet van al onze chocolade kunnen genieten, en we hopen dat we in de toekomst ons productaanbod kunnen uitbreiden om tegemoet te komen aan onze consumenten met verschillende voedingsbehoeften.

Zijn Lindt producten noten allergeen veilig?

Helaas is geen enkel Lindt-product 100% gegarandeerd veilig voor consumeten met een noten allergie. Al onze Lindt-productielocaties wereldwijd zijn sinds 2016 pinda-vrij. De waarschuwing "kan noten bevatten" informeert u dat het product minuscule sporen van noten kan bevatten omdat ze op dezelfde productielijnen worden geproduceerd. Sporen van amandel, hazelnoot, pistache, macadamia, cashew of pecannoot kunnen in zeer zeldzame gevallen aanwezig zijn, omdat chocolade met noten op dezelfde lijnen of in hetzelfde productiegebied wordt vervaardigd. De "noten" bevatten echter geen pinda's. Alle productiefaciliteiten van Lindt verwerken notenproducten, dus er is kans op kruisbesmetting. Hoewel Lindt het meest grondige reinigingsproces gebruikt, kunnen minieme sporen kruisen met andere producten in de fabriek. Volgens allergenenexperts kan een enkelvoudig noteneiwitspoor een allergische reactie veroorzaken en we raden u aan om uw huisarts te raadplegen voor een consumptieadvies. Lindt is zich bewust van de toenemende prevalentie van beperkte diëten als gevolg van notenallergieën, en we zijn ons bewust van het feit dat deze consumenten op dit moment mogelijk niet van onze chocolade kunnen genieten.

Sojalecithine in Lindt producten

Sojalecithine zit in onze reguliere donkere chocoladeproducten, maar ook in onze melk- en witte chocolade. De EXCELLENCE 70%, 85%, 90% en 99% repen zijn onze enige producten die geen sojalecithine bevatten. We hebben een uitgebreid programma voor allergenenbeheersing en we houden ons aan strikte ''Good Manufacturing Practices'' om het risico op kruisbesmetting te verminderen. We labelen echter al onze producten met "kan soja bevatten" als voorzorgsmaatregel voor de meest gevoelige consumenten

Elke Lindt producten zijn geschikt voor mensen met lactose-intolerantie?

Lindt gebruikt magere melkpoeder, volle melkpoeder en andere zuivelingrediënten in veel van onze chocoladeproducten. Terwijl onze witte en melkchocoladeproducten het meeste lactose bevatten, bevatten de EXCELLENCE 70%, 85%, 90% en 99% geen melkproducten. Alle productiefaciliteiten van Lindt verwerken echter melk-, pure en witte chocoladeproducten. We hebben een programma voor allergenencontrole en houden ons aan strikte ''Good Manufacturing Practices'' om het risico op kruisbesmetting te verminderen, maar we labelen al onze chocoladeproducten die geen melk bevatten als ingrediënt met de vermelding "kan melk bevatten" als voorzorgsmaatregel voor degenen die het meest gevoelig zijn voor melk en melkingrediënten. Om die redenen heeft Lindt geen producten die geschikt zijn voor mensen met een ernstige lactose-intolerantie.

Bevatten alle EXCELLENCE-repen een waarschuwing voor sesamallergenen?

We hebben een faciliteit die producten produceert die sesam bevatten. Daarom nemen we voorzorgsmaatregelen om de gezondheid van onze consumenten te beschermen door de waarschuwing voor sesamallergenen op de verpakking op te nemen. We verkopen ook EXCELLENCE-repen die in een andere fabriek zijn vervaardigd en die geen sesamwaarschuwing dragen. Controleer altijd de ingrediëntenlijst om te controleren of een product sesam als ingrediënt bevat of om sporen door kruisbesmetting uit te sluiten.

Eieren of pluimvee-ingrediënten in Lindt-producten

Pluimvee wordt in geen enkel product van Lindt gebruikt. Hoewel eieren een ingrediënt kunnen zijn in sommige van onze gevulde chocolaatjes en pralines, worden alle eieren en ei-bijproducten vetgedrukt of in hoofdletters weergegeven in de ingrediëntenverklaring. Raadpleeg altijd de verpakking voor een definitieve ingrediëntenlijst.

Verkoopt Lindt suikervrije/gereduceerde chocoladeproducten??

Momenteel bieden wij geen suikervrije Lindt producten. Voor een lager suikergehalte kunt u de EXCELLENCE 85% Cacao-chocoladereep proberen met 5 g suiker per portie, of de EXCELLENCE 90% Cacao-chocoladereep met 1,3 g suiker per portie. We hebben ook een EXCELLENCE 99% Cocoa chocoladereep.

Zijn Lindt chocoladeproducten geschikt voor veganisten?

Sommige van onze producten zijn gemaakt zonder dierlijke producten, zoals ons Lindt EXCELLENCE assortiment met 70%, 85%, 90% en 99% cacao pure chocoladerepen. Raadpleeg altijd de verpakking voor een definitieve ingrediëntenlijst.

Zijn chocoladeproducten van Lindt geschikt voor vegetariërs?

We zijn verheugd u te kunnen mededelen dat onze pralines (inclusief onze LINDOR en EXCELLENCE assortimenten) geschikt zijn voor vegetariërs. De enige ingrediënten van dierlijke oorsprong die we gebruiken om sommige van onze chocolaatjes te vervaardigen, zijn melk, melkproducten, melkvet, room en soms eieren. Sommige van onze andere merken bevatten schellak. Raadpleeg altijd de verpakking voor een definitieve ingrediëntenlijst. Als u meer wilt weten over andere producten, neem dan gerust contact met ons op! hier.

ANDERE INGREDIËNTEN IN LINDT PRODUCTEN

Zijn er flavanolen in Lindt-chocolade?

Er zitten flavanolen in Lindt-chocolade. We publiceren echter geen bedrijfseigen informatie over de flavanolgehaltes in onze chocolade.

Hoeveel cafeïne zit er in Lindt-chocolade?

Cafeïne is een natuurlijke verbinding die afkomstig is van plantaardige bronnen zoals kolanoot en die van nature voorkomt in stoffen zoals koffie en thee. Er wordt echter heel weinig cafeïne in chocolade aangetroffen in vergelijking met de hoeveelheid die wordt aangetroffen in de andere veelgebruikte producten. Over het algemeen bevat 30g donkere chocolade ongeveer 20mg cafeïne, 30g melkchocolade bevat ongeveer 6mg cafeïne en 30g witte chocolade bevat minder dan 2mg cafeïne. Ter vergelijking: de gemiddelde kop koffie bevat ongeveer 80 - 155 mg. Het cafeïnegehalte zal altijd variëren, afhankelijk van het product en zelfs in sommige gevallen afhankelijk van de specifieke cacaoboon en herkomst.

Bevatten Lindt-producten alcohol?

Slechts enkele Lindt-chocoladeproducten bevatten alcohol of alcoholische likeuren als ingrediënt. Als alcohol als toegevoegd ingrediënt wordt gebruikt, wordt dit vermeld in de ingrediëntenlijst van het product in het voedingsgedeelte van de verpakking.

Zijn er transvetten of gehydrogeneerde oliën in Lindt-chocolade?

Voor de productie van onze niet gevulde chocolade gebruikt Lindt & Sprüngli alleen pure cacaoboter. Gevulde chocoladeproducten kunnen andere plantaardige vetten bevatten. Melkvet wordt gebruikt in melkchocoladerecepten of in geselecteerde vulmassa's. Wij wijzen erop dat geen van onze producten transvetten of gehydrogeneerde vetten bevatten.

Gebruikt Lindt palmolie en is het duurzaam ingekocht?

Wij begrijpen welke impact de ongecontroleerde teelt van palmolie kan hebben op regenwouden en biodiversiteit. Daarom controleren we het gebruik ervan in onze producten voortdurend en zetten we ons in om alleen duurzame RSPO-gecertificeerde palmolie in te kopen. Lees meer.

PRODUCTVRAGEN

Waar komen onze cacaobonen vandaan?

Cacaobonen vormen het hart van onze chocolade. Weten welke van de vele verschillende cacaobonen het beste zal bijdragen aan de onderscheidende smaak van een product, is een vaardigheid die we in de loop van tijd hebben geperfectioneerd. Er wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen consumentencacao en cacao met een fijne smaak. Consumentencacao is cacao met een robuuste smaak. Het is goed voor het grootste aandeel (90-95%) van de totale wereldwijde cacaoproductie en wordt voornamelijk in West-Afrika verbouwd. Lindt & Sprüngli gebruikt Forastero bonen (consumentencacao), uitsluitend uit Ghana. De resterende 5-10% van de wereldwijde cacao-oogsten zijn cacao met een fijne smaak. Fine flavor cacao is een hoogwaardige cacao met een genuanceerd, fijn aroma. Het wordt voornamelijk gekweekt in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Lindt & Sprüngli gebruikt cacaobonen met een fijne smaak (Criollo en Trinitario) uit Ecuador, Madagascar, Dominicaanse Republiek, Papoea-Nieuw-Guinea en Peru. Ons eigen duurzaamheidsprogramma, het Lindt & Sprüngli Farming Program, is van kracht in alle landen waar we cacaobonen vandaan halen. We hebben in 2020 een 100% traceerbare en extern geverifieerde toeleveringsketen van cacaobonen bereikt. Leer meer

Wat doet Lindt & Sprüngli met betrekking tot duurzame inkoop van cacaobonen?

In 2008 hebben we het Lindt & Sprüngli Farming Program gelanceerd in Ghana en in de daaropvolgende jaren in al onze andere herkomstgebieden van cacaobonen (Ecuador, Dominicaanse Republiek, Madagaskar, Papoea-Nieuw-Guinea en Peru) om het levensonderhoud van onze cacaoboeren, hun families en gemeenschappen te verbeteren. Een van onze topprioriteiten is ervoor te zorgen dat zij direct kunnen profiteren van onze financiële steun. Lees meer.

Wat betekent 70% cacao (of een ander percentage cacao)?

Het percentage (%) kwantificeert de hoeveelheid cacaobestanddelen in de chocolade. Dit omvat cacaomassa, cacaoboter en cacaopoeder. Bijvoorbeeld:

- EXCELLENCE 70% cacaoreep bevat 70% cacaobestanddelen
- EXCELLENCE 85% cacaoreep bevat 85% cacaobestanddelen

Wat is het cacaogehalte van Lindt-chocolade?

We bieden een breed assortiment van verschillende cacaopercentages aan. Voor veel van de gearomatiseerde chocolade is het cacaogehalte ongeveer 50% om de smaak van de toevoeging goed door te laten komen. Echter maken wij ook chocolade met 70% tot aan 99% en zelfs 100% cacao. (100% cacao wordt echter niet meer chocolade genoemd, maar cacao) Het cacaopercentage verwijst naar de hoeveelheid ingrediënten die afkomstig zijn van de cacaobonen die zijn gebruikt om de chocolade te maken. Het is een goede gids om iets meer te begrijpen van wat een kenner van de chocolade kan verwachten. Hoe hoger het cacaopercentage, hoe meer cacao je zult ervaren, met alle voordelen van minder zoete chocolade. Naast de intensiteit is er een interessant feit over hoge cacaopercentages. Lindt gebruikt een grote hoeveelheid fijne smaakbonen - een specifiek type cacaobonen met intense aromatische tonen. Daarom creëert de mix van ingrediënten afkomstig van de cacaoboon smaakboeketten die totaal verschillend zijn van elkaar en je zintuigen zullen prikkelen. Elke EXCELLENCE-reep onthult unieke smaken, van de uitgebalanceerde volheid van 70% cacao tot de ultieme intensiteit van 100% cacao. Het minimale cacaogehalte wordt gereguleerd door de levensmiddelenwetgeving en donkere chocolade vereist een cacaogehalte van minimaal 35% om als pure chocolade te kunnen worden geclassificeerd, waarbij melk minimaal 25% en witte chocolade 20% cacaobestanddelen vereist. In het Lindt assortiment is er voor iedere chocoladeliefhebber wat wils.

ZORGEN VOOR LINDT CHOCOLADE

Wat kan er gebeuren als de chocolade niet wordt bewaard zoals vereist?

Lindt-chocolade is erg gevoelig voor elke overmatige conditie, of het nu te warm of te koud is. Chocolade kan nadelig worden beïnvloed als het wordt blootgesteld aan ongunstige omstandigheden na de productie, wat resulteert in bloei. Bloei is een grijzig laagje op het oppervlak van chocolade en is beter zichtbaar op donkere chocolade. Er zijn twee soorten bloei, vetbloei, die wordt veroorzaakt door vetmigratie en suikerbloei die wordt veroorzaakt door vochtigheid. Beide soorten bloeien gebeuren tijdens onjuiste opslag van chocolade. Chocolade moet idealiter worden bewaard bij ongeveer 14° tot 20°C en de relatieve vochtigheid mag niet hoger zijn dan 65%. We besteden alle zorg aan de behandeling van onze producten binnen ons eigen distributieketen, maar zodra het product onze zorg verlaat, hebben we weinig controle over zaken als de bewaarcondities, zoals de temperatuur en luchtvochtigheid waarin de chocolade wordt bewaard.

Wat zijn de grijze strepen die op chocolade kunnen verschijnen? / Wat is vetbloei? / Wat is door hitte aangetaste chocolade?

Vetbloei wordt herkend als een grijswitte glans op het oppervlak en wordt voornamelijk veroorzaakt door langdurige blootstelling van chocolade aan te hoge temperaturen. De optimale temperatuur voor het bewaren van chocolade ligt tussen 14-16°C. Als chocolade wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, zorgt het delicate en lage smeltpunt van de cacaoboter ervoor dat het smelt, naar de oppervlakte stijgt en vervolgens opnieuw stolt waar er grijze strepen zichtbaar zijn, die we vetbloei noemen. Hoewel visueel ongewenst, zijn producten nog steeds eetbaar, maar de smaak en textuur worden aangetast. Het is prima te gebruiken om mee te bakken. Zie ‘Hoe bewaar ik chocolade het beste’ om ervoor te zorgen dat de chocolade in de beste conditie blijft.

Wat is suikerbloei op chocolade?

Chocolade lijkt op vetbloei en kan suikerbloei krijgen bij blootstelling aan vocht, bij een luchtvochtigheid van meer dan 68%. Hoewel suikerbloei meestal het gevolg is van een te vochtige omgeving, kan het gebeuren wanneer de chocolade op een relatief lage temperatuur is bewaard, zoals bijvoorbeeld in de koelkast, en vervolgens te snel wordt verplaatst naar een veel warmere omgeving, zoals kamertemperatuur. Hierdoor ontstaat condensatie, waarbij vocht zich verzamelt op het oppervlak van de chocolade en een deel van de suiker oplost. De waterdamp verdampt, de suikerkristallen blijven aan het oppervlak, waardoor de premium chocolade een doffe, witte kleur en een korrelig smaakprofiel krijgt. Hoewel visueel ongewenst, zijn producten met een lichte bloei veilig om te eten. Zie 'Hoe bewaar ik chocolade het beste' om ervoor te zorgen dat de chocolade in de beste conditie blijft.

Hoe bewaar ik mijn chocolade het beste

Bewaar uw chocolade goed verpakt en uit de buurt van sterke geuren op een koele, donkere en droge plaats bij een temperatuur tussen 14° en 20° Celsius en 40 – 65% luchvochtigheid. Als onze producten onder de juiste omstandigheden worden bewaard, behouden ze hun versheid vele maanden.

Kan ik Lindt chocolade in de koelkast bewaren?

De optimale temperatuur voor het bewaren van chocolade ligt tussen 14-20°C. Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, die vanwege het hoge vochtgehalte niet geschikt zijn voor chocolade, wat kan leiden tot suikerbloei. Als je dat doet, kun je de chocolade het beste in een luchtdichte container doen of dubbel in plastic wikkelen en in het onderste gedeelte van de koelkast plaatsen. Breng de chocolade langzaam op kamertemperatuur voordat u deze uitpakt, enkele uren voor consumptie.

Wat is de houdbaarheid van Lindt chocolade?

Raadpleeg de houdbaarheidsdatum op de verpakking. De houdbaarheidsdatum op onze chocoladeproducten is een kwaliteitsinstrument. Het zorgt ervoor dat de kwaliteit van een product dat aan het einde van de houdbaarheidsperiode wordt geconsumeerd, nog steeds voldoet aan de Lindt-kwaliteitsverwachting wanneer het onder de juiste omstandigheden wordt bewaard. Ten minste houdbaar tot datering is ontworpen als een consumentvriendelijke methode om de klant te helpen de versheid van het artikel te begrijpen. Lindt-producten hebben doorgaans een houdbaarheid van 9-12 maanden. Sommige producten met een hoog cacaogehalte kunnen een houdbaarheid hebben tot 15 of 18 maanden, maar we kunnen geen uiterste verkoopdatum garanderen.

INFORMATIE & OVERIGE VERZOEKEN

Sample aanvraag

Helaas kan Lindt & Sprüngli Benelux vanwege het overweldigende aantal verzoeken om samples niet aan gratis productverzoeken voldoen. Bezoek echter een plaatselijke Lindt chocoladewinkel om een bonbonsmaak te proeven en voor informatie over promoties of speciale aanbiedingen. U kunt zich ook aanmelden voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Ga hiervoor naar de nieuwsbriefsectie rechtsonder op de Startpagina van de Lindt Nederland-website.

Fabrieksrondleidingen

Helaas bieden we vanwege het bedrijfsbeleid en om aansprakelijkheidsredenen geen fabrieksrondleidingen aan het publiek.

Lindt Nederland winkeloverzicht

Ga voor meer informatie, contactgegevens en openingstijden van winkels naar de pagina Vind ons.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Het spijt ons te horen dat u teleurgesteld bent over een van onze producten. Neem contact met ons op via het Contact-formulier zodat ons klantenserviceteam voor u kan zorgen. We zullen de kwestie onderzoeken en zo snel mogelijk reageren.