Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Lindt Difference -

3. De Conche: De Uitvinding van Lindt

Er is chocolade, en dan is er Lindt chocolade. Ontdek de geheimen van perfecte chocolade...De Uitvinding van Lindt

De chocolade die aanvankelijk in Europa aankwam, was onherkenbaar in vergelijking met de chocolade die wij vandaag kennen; hij was ruw en droog - hij smolt zeker niet in de mond!

1879 was een revolutionair jaar voor de chocolade. Het was het jaar waarin Rodolphe Lindt het concheren uitvond. Dit nieuwe proces zorgde voor de meest smaakvolle chocolade met een zijdezachte, fluweelachtige textuur die sindsdien herkenbaar is geworden met Lindt.

Het verhaal over de Uitvinding van de Conche

Rodolphe Lindt droomde ervan de meest zijdezachte, gladde chocolade te maken. Hij investeerde in tweedehands apparatuur en ging op zoek naar de perfecte formule. Onvermoeibaar werkte hij aan zijn recepten.

Op een vrijdagavond verliet Lindt de fabriek en liet de mengmachine aanstaan. Of dit een ongeluk was of een opzettelijke daad van genialiteit - we zullen het nooit weten.

De machine bleef draaien gedurende het weekend. Toen Lindt op maandagmorgen terugkwam, ontdekte hij dat zijn droom werkelijkheid was geworden. Daar, in de mengmachine, zat de meest glanzende en zacht gesmolten chocolade.

In de loop der jaren werd het proces steeds verder verfijnd, tot op de dag van vandaag. Nu wordt de baanbrekende uitvinding van Lindt in de hele industrie gebruikt - tot groot genoegen van chocoladeliefhebbers over de hele wereld.


Concheren

Concheren is een cruciale stap in het chocoladeproductieproces waarbij de smaak en textuur worden verfijnd door voortdurend te mengen bij een warme temperatuur.
 
 

Hoe Het Concheren Werkt

Door het roosteren en malen ontstaat pure cacaomassa (ook wel cacaolikeur genoemd). De cacaomassa wordt vervolgens gecombineerd met een reeks ingrediënten van de beste kwaliteit - zoals suiker en melk - en vervolgens nogmaals fijngemalen om het mengsel klaar te maken voor de concheermachine.

Onze ultramoderne concheermachines werken volgens een lang, zorgvuldig gepland proces van intensief mengen, roeren en beluchten van de verwarmde vloeibare chocolade om zo ongewenste zuurheid en bitterheid te elimineren (dit proces lijkt op verdampen). Tijdens het concheren worden ook ongewenste klontjes opgelost, zodat er fijne zacht smeltende chocolade ontstaat. Zodra deze stap is voltooid, is de chocolade klaar om te worden verwerkt tot onze beroemde Lindt-creaties.

Belangrijke data in de chocoladegeschiedenis

3500 v.C.

Het eerste gebruik van cacaobonen in Santa Ana (La Florida) in Ecuador door de Mayo Chinchipe.

 

1830

De eerste vaste chocolade, die voorheen alleen als drank werd gedronken, is gemaakt door het Britse chocolademerk J. S. Fry and Sons.

 

1879

Rodolphe Lindt vindt de concheermachine uit, waarmee zijn droom van zijdezachte chocolade werkelijkheid wordt.

 

Belangrijke Momenten in de Geschiedenis van Lindt"Het intense mengen tijdens het concheerproces is fundamenteel voor de zijdezachte, fluweelachtige textuur waar Lindt chocolade beroemd om is."

 
– Lindt Meester Chocolatier
 

Unieke Manier van Roosteren en Vermalen

De Beste Ingrediënten