Lindt Difference - Unieke Manier van Roosteren en Vermalen
Lindt Difference -
2.Unieke Manier van Roosteren en Vermalen
Er is chocolade, en dan is er Lindt chocolade. Ontdek de geheimen van perfecte chocolade...
Unieke Manier van Roosteren en Vermalen
Bij Lindt & Sprüngli hebben we ons eigen unieke proces voor het roosteren en vermalen van onze cacaobonen. Na het zorgvuldig selecteren en mengen van de beste kwaliteit cacaobonen, worden de cacao nibs geroosterd om hun prachtige aroma en smaken vrij te geven. Daarna worden ze fijngemalen. Dit hele proces wordt binnenshuis gedaan, door ons, om ervoor te zorgen dat we continu perfectie produceren.
Hoe we onze bonen vermalen
"Het roosteren van de cacaobonen brengt hun rijke, chocoladeachtige tonen naar boven."
- Lindt Meester Chocolatier
Hoe bereiden we onze cacaobonen voor op het Roosteren en Vermalen: 5 belangrijke stappen
1. Het oogsten van de cacaobonen.
2. Fermenteren en Drogen.
3. Schoonmaken.
4. Wannen - Het scheiden van de cacaonibs van de cacaoboonschillen.
5. Het stomen van de cacao nibs.
Dan is het tijd voor het roosteren en vermalen...
Wannen
Voorbereiden van cacaobonen voor het roosteren. Bij dit proces worden luchtstromen gebruikt om de dop van de cacaoboon van de cacaonibs te scheiden.
Cacaobonen Roosteren en Vermalen - De Cijfers
35
Aroma's die aanwezig zijn in een geroosterde cacaoboon
139
Jaren dat Lindt zijn eigen unieke mix van cacaobonen heeft geroosterd en gemalen
1776
Jaar Franse uitvinder Monsieur Dubuisson creëert de eerste tafelmolen voor het vermalen van cacaobonen
Hoe We Onze Bonen Roosteren
De Geschiedenis van het Roosteren en Vermalen van Cacaobonen
Eeuwen geleden, toen ze voor het eerst in Europa aankwamen, werden de cacaobonen boven een vuur geroosterd en vaak gemalen in omgebouwde meelmolens. Dit leverde een korrelige chocolade op met zeer weinig smaak. Gelukkig heeft het chocoladeproductieproces sindsdien een lange weg afgelegd. Bij Lindt & Sprüngli beschouwen we het roosteren en het vermalen als twee van onze specialiteiten.
Wij weten dat succesvol roosteren afhangt van timing en temperatuur. Wij begrijpen onze cacaobonen en hebben de formule gevonden om de meeste smaak uit elke afzonderlijke boon te halen.
Vervolgens vermalen wij onze chocolade tot een uniek fijne afwerking - daarom is onze chocolade zo fijn en zacht.